logo

Feest 100 jaar 

Cnudde: het boek

Het boek van Brouwerij Cnudde

Op 21 juni 1919 kwam de brouwerij die naast de kerk van Eine ligt in handen van de familie Cnudde. 100 jaar later wordt er nog steeds op de traditionele, ambachtelijke manier bruin bier gebrouwen.
Dit boek vertelt naast de geschiedenis van de brouwerij ook het verhaal van vier generaties passie voor het brouwen, het verhaal van de mensen die uit liefhebberij helpen op de brouwdagen en het verhaal van de mensen van Eine. Cnudde-bier is immers steeds een verbindende factor geweest in de Oudenaardse deelgemeente. Het brengt mensen dichter bij elkaar.
Maar ‘Brouwerij Cnudde. 100 jaar brouwkunst’ is ook een breder verhaal. Het is de neerslag van een aloude manier van brouwen, een ode aan lokaal gebrouwen bieren en aan al wie graag een pintje drinkt.


auteur Karel-Willem Delrue.

fotograaf: Mark De Bock

Woensdag 4 september 2019 werd ons boek 'Brouwerij Cnudde, 100 jaar brouwkunst'voorgesteld in, welja, brouwerij Cnudde

Auteur Karel-Willem Delrue en fotograaf Mark De Bock brachten woord en beeld samen om het verhaal van deze bijzondere familie te vertellen.


Jan Van Damme van uitgeverij en boekhandel Beatrijs, verwelkomde. Wouter Bulckaert, redacteur en communicatieverantwoordelijke bij VBJK, interviewde.

Stefaan Vercamer, 1ste schepen en schepen van cultuur, gaf namens het stadsbestuur van Oudenaarde een eerste impressie en overhandigde de eerste exemplaren aan de auteur, de fotograaf, de lay-outer Pé Van Herzele en de familie Cnudde.


Om af te sluiten nodigde Lieven Cnudde de aanwezigen uit tot een receptie.
Interview van auteur en fotograaf
Interview van auteur en fotograaf
Eerste exemplaren worden uitgereikt
Eerste exemplaren worden uitgereikt
Waardering van stad Oudenaarde
Waardering van stad Oudenaarde
Receptie
Receptie

Het boek kan worden aangekocht via:


Boekhandel Beatrijs: Hoogstraat, 37 Oudenaarde

Brouwerij Cnudde: zaterdag tussen 10u en 12u

Press Shop Eine: Nestor De Tièrestraat, 134 Eine

Dienst Toerisme Oudenaarde

Onze Webshop


Vergeten doen we niet!


‘Ik heb zeer droevig nieuws’. Lieven Cnudde moest onlangs zijn kompanen van de brouwerij opbellen met de trieste mededeling dat een Eins boegbeeld, de 101-jarige Jules Adam, was overleden.

Jules Adam zal voor altijd in onze herinneringen blijven voortbestaan. Zijn onverstoorbare optimisme is een voorbeeld voor velen. Hij stond steeds positief in het leven. Wie hem kende, weet dat Jules een enorme levensgenieter was in hart en ziel. Verknocht aan zijn gemeente Eine en een expert inzake Cnudde. Hij was alert en gevat en beschikte over een onwaarschijnlijke portie mensenkennis en een indrukwekkend geheugen. Hij kende Eine en Eine kende hem.  

We zullen hem missen. Maar vergeten doen we niet.

Vorig jaar zaten we nog samen met Jules te aperitieven en herinneringen op te roepen. We stelden hem vragen over zijn band met Eine en met brouwerij Cnudde. Zijn kennis over Eine en het Einse verenigingsleven was ongezien. Het interview werd uitgewerkt als hoofdstuk in het boek ‘Brouwerij Cnudde. 100 jaar brouwkunst’.


rouwbrief